Ce legătură există între brânzeturile elvețiene ecologice „Șvaițer” sau „SBRÎNZ” și sistemul militar de apărare „Șvaițer” al țăranilor din Alpii Elveției?

0
2755
views
Sursă:fanbranză.ro

Nu are cum să-i trecă prin minte unui român consumator de brânză ecologică Svaițer elevețian că mai există un Svaițer (Gruyere)  ca sistem de apărare militară a Elveției și că între cele două Șvaițere există o legătură extrem de profundă pentru un țăran elvețian în agricultură ecologică.

Ba mai mult există o legătură puternică între toate tipurile brânzeturi ecologice elvețiene și sistemul de apărare militară.

Am putea cita astfel legătura militară a unei brânze foarte cunoscute cu nume curios de românesc SBRÎNZ (adică Suisse Brînz) https://fr.wikipedia.org/wiki/Sbrinz, http://www.fromagesdesuisse.fr/assortiment-de-fromage/sbrinz-aop.html.

Brânza SBRÎNZ din Elveția:

Imagini pentru Sbrinz

Brânza Șvaițer din Elveția:

Imagini pentru Svaiter

În anii 1940 Elveția a inițiat construcția celui mai performant sistem de apărare din Europa la acea vreme împotriva unei invazii posibile a armatei germane. Sistemul consta la acea vreme în perforarea Alpilor Elveției în sute de km pentru camuflarea în interiorul munților a sistemului de apărare (unități militare, spitale, școli, etc...).

În 1968 după invadarea Cehoslovaciei de către armata URSS, Elveția a mai adăugat o componentă de apărare supraterană (investiție de 8 miliarde de franci elvețieni) acestui sistem subteran. Această componentă de suprafață constă în echiparea militară a mii de ferme țărănești ecologice producătoare de brânză și în încorporarea permanentă  acestor țărani în sistemul de apărare al Elveției pe timp de pace.

Ce funcții militare au țăranii elvețieni producători de brânză ecologică tip ȘVAIȚER sau SBRÎNZ în timp de pace (țăranii din rețeaua militară)?

  • de a anunța patrulele militare mobile despre prezența oricărui străin în zona limitrofă fermei sau localității;
  • de a întreține tehnica militară din dotarea fermei (Tancuri, tunuri, mitraliere, etc…);
  • de organiza spitale de campanie în fermă pentru aplicațiile militare;
  • de a asigura casa și masa militarilor în în timpul aplicațiilor (fiecare fermă asigură și condiții de agro pensiune turistică); 
  • de a asigura pregătirea militară a elevilor (fiecare  fermă are și o componentă agropedagogică) ;

Cum este organizat sistemul militar bazat pe țărani producători de brânză?

  • țăranii primesc o soldă militară pentru activitatea de întreținere a armamentului din fermă (camuflat în grajduri, fânare, șuri) și pentru activitatea de informații ;
  • țăranii se antrenează 2-3 zile pe lună în unitățile militare din zonă;

Reportaj francez asupra Svaițerului militar elvețian:

Secretul militar al munților elvețieni:

Buncăre militare 1:

Buncăre militare 2:

Decolare de avioane de pe autostradă:

Ce spuneți dragi decidenți politici și militari români?

  • Oare România nu ar avea nevoie de un sistem de apărare militară pe plaiul Munților Carpați constând într-o rețea de 10 000-20000 de ferme ecologice din România până în Polonia  (într-o discuție cu fostul președinte Komorowski al Polonia mi-a cerut să fac această propunere Președintelui României. După 3 ani de la prezentarea acestui concept de apărare a României nu am încă un răspuns de la Președinte) pentru apărarea Europei de atacuri estice potențiale?
  • Oare ferma ecologică din Munții României nu ar putea juca și acest rol de apărare militară așa cum ferma vlahilor din Carpații păduroși (frații noștri plecați cu oile în transhumanță de secole sau dacii liberi de la izvoarele Vistulei cum se numesc ei) joacă acest rol militar în ultimii 3 ani în Polonia?
  • Oare nu putem reveni la componenta militară de grănicer pe care oierii plecați din Carpați au jucat-o timp de secole în Polonia (forțași sau portași) , Cehia , Slovacia, Austria, Croația, Slovenia, Bosnia, Serbia, Bulgaria, Grecia, Turcia etc…?

Sub această formă s-ar putea opri fenomenul de depopulare a Munților Carpați și implicit salvarea pădurilor și a resurselor României de la dispariție!

Avram Fițiu

Secretar General

Federația Națională de Agricultură Ecologică

http://www.avramfitiu.ro/

http://www.romanianoastră.info/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here