Buruienile vederii din farmacia țărănească, pentru politicienii miopi care au orbul găinii și pentru cei ce ne aruncă zilnic praf în ochi!

0
3724
views
Sursă:ziarulevenimentul.ro

Cel puțin 4 categorii de români ar trebui să se aplece asupra acestor leacuri din farmacia țărănească pentru ași îmbunătăți vederea.

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni odată cu înaintarea în vârstă este deteriorarea vederii, ce apare la persoanele trecute de 40 de ani. 

În plus, societatea actuală ne-a pus în față calculatorul și telefonul, ce contribuie semnificativ la uscăciunea ochilor, obosirea acestora și la deteriorarea vederii.

De asemenea, o clasă politică iresponsabilă mioapă, un fel de orbeți politici, ce au orbul găinii de 27 de ani, ar trebui să se aplece asupra acestor leacuri băbești.

Nu în ultimul rând aceste buruieni ale vederii sunt utile pentru cei ce ne aruncă zilnic praf în ochi (structuri din presă, postaci plătiți de interese străine, hipsteri, etc…) !

Articolul de față își propune să vă prezinte 10 plante (buruieni de cultură sau plante medicinale) care ajuta la încetinirea procesului de deteriorare a vederii și care de asemenea previn anumite afecțiuni oculare.

Aceste plante se folosesc sub formă de tincturi, infuzii, comprese cu ceai, ceai , etc…

Cornul (în caz de miopie): Este o plantă folosită de decenii în terapia tradiţională pentru afecţiunile digestive şi hepatice și pentru miopia progresivă. Tratamentul se face cu comprese umezite cu infuzie aplicate pe ochi.

Morcovi cruzi (pentru vedere limpede): Nutriţioniştii recomandă consumul zilnic al unui morcov crud, pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina A.

Crăiţele (tinctura de flori crește acuitatea vizuală): Florile de crăiţe sunt bogate în carotenoide, substanţe care aduc beneficii vederii. În compoziţia plantei mai există o substanţă înrudită cu vitamina A, helenina, care creşte puterea de adaptare a ochiului la întuneric sau când luminozitatea este scăzută.

Coacăzele şi murele (revitalizante): Ceaiurile preparate din fructe uscate de coacăz negru şi de mure  conţin antociani, substanţe ce întârzie procesele de îmbătrânire a ochilor, ajută la menţinerea elasticităţii ţesuturilor la acest nivel şi îmbunătăţesc vederea.
Albastrelele: Ajută la ameliorarea vederii în cazul celor bolnavi de diabet. Se prepară ceai combinat din flori și se fac spălături ale ochilor având efecte benefice asupra vederii: încetinește ritmul de evoluție al cataractei, îndepartează infecțiile oculare, ameliorează vederea.

Mușetelul: Se prepara infuzie simplă care se aplică sub formă de comprese pe pleoape, contra blefaritei și a conjunctivitei alergice. Infuzia combinată are eficiență mare în infecțiile oculare de natura bacteriană dar și contra ochilor obosiți, contra durerilor de cap și de ochi produse de suprasolicitarea intelectuală.

Silurul: este cea mai cunoscută plantă medicinală recomandată în afecțiunile ochilor. Substanțele active conținute de plantă o recomandă contra bolilor tumorale cu localizare în zona oculară, contra afecțiunilor degenerative ale ochilor, contra conjunctivitelor și blefaritelor de natură infecțioasă. Soluția de tinctură este dezinfectantă, antiinflamatoare, sedativă şi este utilă în tratamentul blefaritei, conjunctivitei, dar şi în tulburările de vedere cauzate de o concentrare prelungită a ochilor asupra monitorului calculatorului sau telefonului.

Afinul: Din fructele de afin se făcea un gem delicios pentru piloții Fortelor Aeriene Britanice în al II-lea Razboi Mondial. Potrivit piloților, consumarea acestui gem le îmbunătățea vederea pe timp de noapte (datorita continutului in bioflavooide prin protecția retinei) și astfel le oferea un adantaj în timpul zborurilor operative de noapte. De asemenea, acesti compuși ajută ochii să se adapteze mai ușor la întuneric. Consumarea de afine duce la îmbunătățirea vederii nocturne dacă slabirea este datorată unor deficiențe de pigmenți de care ochiul are nevoie, și nu de o vedere diformă.

Floarea pasiunii (pentru tensiuni oculare repetate): Este o plantă cu efect calmant, folosită în tratarea insomniei și episoadelor de nervozitate, dar ajuta și la relaxarea vaselor de sânge din globul ocular.

Rostopasca: Leac din bătrâni ce se administrează sub formă de tinctură.

 

Ce ne putem dori în final de articol?

O mai bună acuitate politică în ani care vin, pentru o Românie mai dreaptă!

La o bună vedere a acelora care ne aruncă zilnic praf în ochi!

O mai bună vedere pentru clasa politică care are astăzi orbul găinii!

La revedere orbeților politic ce poartă ochelari de cal!

 

Surse:

http://www.walaarzneimittel.ch/francaise/service/pdf/Guide-sante-Des-Yeux-sains.pdf

http://www.sightandlife.org/fileadmin/data/Books/heab_new_french.pdf

http://adevarul.ro/sanatate/medicina/cele-mai-bune-leacuri-vedere-agera-1_50acc4d17c42d5a66389a600/index.html

http://www.ziaruldeiasi.ro/naturist/plantele-medicinale-recomandate-pentru-vedere~ni5kqg

http://www.formula-as.ro/2005/684/medicina-naturista-25/leacuri-de-sanatate-pentru-ochi-6332

Avram Fițiu

Secretar General ,

Federația Națională de Agricultură Ecologică (F.N.A.E.)

http://www.avramfitiu.ro/

Mai multe detalii despre tematica renașterii din cenușa uitării a satului românesc, puteți vedea pe publicația noastră online http://www.romanianoastră.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here