De ce a devenit pământul o piatră de moară pentru țăranul român ? De ce îl vinde oare la străini?

0
6189
views
Sursă:danielvla.wordpress.com

Momentul de cotitură care a declanşat sărăcirea ţăranului român a fost acela când, prin celebra lege 18 din anii ’90, ţăranilor le-a fost restituit pământul luat cu forţa în anii colectivizării comuniste.

Această lege a uitat să restituie, alături de pământ, şi mijloacele de producţie furate în momentul colectivizării (boi, pluguri, căruțe, batoze etc…).

Această uitare intenţionată a legii a avut consecinţe catastrofale asupra structurii gospodăriilor, ducând la o sărăcire accentuată a acestora.

Astfel, în lipsa mijloacelor de producţie, pământul a atârnat în aceşti ani ca o piatră de moară, de picioarele ţăranilor români, care au rămas ţintuite locului, renunțând să mai calce glia ţării cu aceeaşi sete ca în perioada interbelică.

Coroborat cu vârsta înaintată a ţăranilor, precum şi cu pierderea deprinderilor de a avea inţiativă, deprinderi distruse de nivelarea comunistă prin transformarea ţăranului în slugă pe pământul lui, s-a obţinut un tablou dezolant al satului românesc.

Această politică antinațională a guvernului comunist fesenist din 1990 (același astăzi sub forma actualelor partide PSD, PNL, PMP, UDMR, USR) a alungat din țară peste 4 milioane de tineri români și a adâncit ruptura sufletească dintre țăran și glia strămoșească.

Ce mai poate fi făcut oare astăzi pentru  a reface legătura spirituală cu pământul?

Trebuie să arătăm milioanelor de români plecați în țară sau milionului de slugi de la multinaționale că se poate câștiga un venit lunar net de o mie de euro din munca a 2-5 ha de pământ într-o unitate de procesare în România!

Acesta este unul din obiectivele acestei inițiative media România Noastră !

Avram Fițiu

Secretar General

Federația Națională de Agricultură Ecologică (F.N.A.E.)

 http://www.avramfitiu.ro/

http://www.romanianoastră.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here