Ce cadou de 8 martie ar putea oferi guvernul țărăncii române: Legalizarea sanitară veterinară a unui milion de bucătării țărănești poate elimina alimentele străine chimizate din farfuria Românilor!

0
4601
views
Sursă:cooperativatraditională.ro

Atunci când un străin vizitează un sat românesc, rămâne profund impresionat de regăsirea gustului de altădată al alimentelor. Pentru țăranul român această constatare nu înseamnă nimic, pentru ca ea face parte din normalitatea situației în sine.

Pentru cetățenii vest europeni, care au pierdut gustul alimentelor odată cu revoluția verde din anii 1950-1970, elementul este extrem de relevant. Atât de relevant, încât astăzi îl reinventează construind o mișcare mondială cu sediul în Italia (Slow-Food), centrată pe educația gustului din universități (Universitatea Gustului din Torino), în mii de evenimente anuale, legate de punerea în valoare a gustului, finalizate odată pe an cu un mare Salon al Gustului la nivel european. Ori, Romania rurală de astăzi trăiește încă un paradox interesant.

Depozitară a unui patrimoniu al gustului, este inconștienta de această proprietate și, ca atare, nu face mare lucru pentru punerea în valoare a acestei bogății gastro-culinare-culturale.

Din punct de vedere pragmatic este nevoie ca, la nivelul fiecărei localități rurale din Romania, să legalizăm bucătăria țărăncii ca activitate de procesare potrivit ordinului 111 al A.N.S.V.A., cu un minim de investiții.

Încă nu s-a găsit partidul politic care să înțeleagă că, mâine, o armată de circa un milion de țărănci ar putea fi trecută în legalitate alimentară prin legalizarea bucătăriilor respective ca activități de procesare aducătoare de gust, liniște financiară și, cu siguranță, liniște politică.

Primul pas simplu de realizat este legat de autorizarea în regim turistic de camere de închiriat  a caselor familiale țărănești (cost de autorizare provizorie de circa 500 de lei) sistem  de autorizare ce permite oferirea unui mic dejun.

Cu un milion de bucătării țărănești autorizate sanitar veterinar ca ateliere de procesare pe risc asumat românii ar putea mânca hrană naturală sănătoasă iar supermarketul ar putea deveni un vis urât din trecut.

Are oare guvernul actual atâta patriotism încât să-și propună să ofere românilor alimente țărănești românești?

Sau patriotismul partidului la guvernare este folosit doar din 4 în 4 ani în campania electorală?

Ce spuneți dragi guvernanți de un cadou de 8 martie pentru măcar un milion de tărănci (legalizare ca atelier de procesare a bucătăriei țărăncii) care ar putea să producă alimente țărănești sănătoase pentru români?

Avram Fițiu,

Secretar General

Federația Națională de Agricultură Ecologică (F.N.A.E.)

 http://www.avramfitiu.ro/

http://www.romanianoastră.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here