Cum tratăm fricile și fobiile românilor pe cale naturală? Remediile florale Bach!

0
4725
views
Sursă:cuvintecelebre.ro

După 1990 românilor li s-a indus o stare de frică permanentă de necunoscut pentru a putea fi controlați mi ușor din punct de vedere politic și economic. Atacurile asupra mintii romanilor sunt realizate prin diferite tehnici dintre amintim televiziunea, telefonul,  presa scrisă și internetul ca să ne oprim doar aici.

Sigur că pe lângă frica și fobia indusă de către adversar fiecare dintre noi avem fricile și fobiile noastre inerente din mediul socio economic și natural în care trăim.

Că vorbim de o frică indusă de terți sau de frica vieții noastre este nevoie ca fiecare dintre noi să avem o tehnică naturală de protecție (simplă, ieftină și la îndemână).

Trebuie să înțelegem ca un popor își poate construi propria soartă doar atunci când indivizii componenți își pot controla individual sau în grup sentimentele și în special cele de frică sau fobie pe care adversarii țării tale ți le stimulează pentru a crea dezechilibre emoționale.

Vom începe astăzi o serie de articole legate de terapii naturale pentru bolile emoționale ale românilor precum Terapia Bach (http://www.bachflower.com/)în vederea recâștigării echilibrului emoțional și al încrederii în sine.

Terapia florală Bach este o metodă de tratament complementară, 100% naturală, lipsită de reacții adverse, care ajuta la restabilirea echilibrului emoțional.

Principalele indicații ale terapiei florale Bach sunt legate de frici și fobii, îngrijorare și gânduri obsesive; anxietate, atacuri de panica, coșmaruri; depresie, oboseală cronică, insomnie; nehotărâre, lipsa de concentrare, dificultăți de învățare; crize de furie și de gelozie, atașamente emoționale puternice; recuperarea după un soc sau o traumă (decesul unei persoane dragi, divorț, pierderea locului de muncă, boală gravă, accident, agresiune fizică sau verbală etc.)

Evident remediile florale Bach nu înlocuiesc asistența medicală calificată sau consilierea psihologică profesională în caz de boală.

 Terapia florală Bach pentru frică și fobie:

Frica este o emoție de puternică neliniște care însoțește conștientizarea unui pericol real sau închipuit. Multe din fricile pe care le avem sunt frici ireale, adică situațiile sau obiectele de care ne temem nu constituie o amenințare reală pentru viața noastră.

Fobia este o frica exagerata, care a luat amploare și a devenit din ce în ce mai puternică cu trecerea anilor. O fobie ia naștere de obicei în copilărie sau în viața adultă timpurie și poate persista decenii în șir, dacă rămâne netratată. Fricile și fobiile ne consumă inutil energia și ne împiedică să acționam conform dorințelor noastre.

Remediile florale Bach sunt foarte eficiente în tratarea fricilor și fobiilor, având avantajul de a nu avea niciun fel de contraindicații sau de efecte adverse:

Crețișoara este indicată în tratarea fricilor și fobiilor de cauza cunoscută: frica de boală; frica de durere și de dentist; frica de animale și de insecte; frica de înălțime, de apă adâncă, de furtună cu trăsnete; frica de zbor cu avionul; frica de spații închise; frica de examene; frica de a vorbi în public; frica de accidente; frica de sărăcie; frica de eșec; frica de a fi mințit, manipulat sau înșelat; frica de fi criticat sau pedepsit; frica de singurătate; frica de certuri și conflicte; frica de efort și epuizare etc…

Plopul tremurător este indicat în tratarea fricilor vagi, inexplicabile sau de cauză necunoscută: frica fără motiv; frica de întuneric; frica de necunoscut; frica de moarte; frica de microbi sau de contaminare, etc…

Corcodușul este util în tratamentul următoarelor tipuri de frici: frica de a pierde controlul; frica de a înnebuni; frica de a o lua razna; frica de frică, etc…

Castanul roșu diminuează frica exagerată pentru cei apropiați (un membru al familiei, o rudă, un prieten, un animal de companie);

Trandafirul salbatic este indicat în stări intense de frica, teroare, groaza, panica sau coșmaruri.

Există o sumedenie de tehnici preventive sau curative ce pleacă de la utilizarea de imagini cu aceste plante și flori sub formă de portrete în casă, la plantarea acestor specii în curte până la utilizare de esențe florale.

Sunt cabinete specializate în terapie Bach la noi în țară (Ex. Cabinet fitoterapeut Cristina Cuza (https://cristinacuza.wordpress.com/about/), tel. 0724 056 978; E-mail: cristinacuza@remediiflorale-bach.ro)

Detalii despre această terapie puteți avea comandând cartea scrisă de Cristina Cuza: „Remedii Florale Bach” la coordonatele de mai sus.

Avram Fițiu, http://www.avramfitiu.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here