De la țărani de weekend la țăranii în weekend!

0
1018
views
Sursă:resolis.com

În România, noţiunea de weekend sau concediu nu există pentru ţăranul român, aşa că este dificil să ne imaginăm un sistem de înlocuire în fermă pe durata concediului organizat de către stat. 

Din păcate, nu avem acest sistem suport nici pentru agricultorii care pleacă totuși în concediu şi lasă responsabilităţile fermei la cine pot.

În Uniunea Europeană plecarea în weekend sau concediu este rezolvată prin existența unui “serviciu de înlocuire” la nivelul Camerei Agricole, format din tineri fermieri care aspiră la statutul de „agricultor”.

Țăranul de rezervă preia toată răspunderea juridică şi financiară a fermei care este asigurată la o structură de asigurări pe durata concediului.

În Franța sistemul agricol a creat Rețele Naționale (Ex: „Rețeaua Primire Țărănească”: http://www.accueil-paysan.com/en/ sau Rețeaua „Din fermă în Fermă”: http://www.defermeenferme.com/article-2-de-ferme-en-ferme-2016) de mii de ferme agroturistice în care țăranul francez își petrece cu predilecție weekendul și concediul printre confrații lui.

Ce spuneți dragi țărani?

Consumatorii orășeni vor alimente sănătoase și pentru asta, este nevoie de țărani odihniți și nestresați!

Avram Fițiu, http://www.avramfitiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here