O idee de afacere terapeutică apolitică ? Uleiul esențial ecologic de trandafir!

0
1083
views
Sursă: federova.ro

Ideea de afacere de față are o dimensiune ușor sensibilă din punct de vedere politic, ce trebuie depășită de către țăranul sau orășeanul antreprenor, fie concentrând oferta pe publicul politic aferent acestei plante fie excluzând clar din strategia de vânzare o astfel de opțiune economică sensibilă pe termen mediu și lung.

Lăsând la o parte acest aspect politic, vorbim de o afacere în care tonul mondial al pieței este dat de către bulgari și francezi. Vorbim de o piață de lux a cosmeticelor, o piață de regulă ecologică, în care ora este dată anual în februarie la Biofach în Nurenberg, Germania la cea mai mare piață ecologică din lume.

Logistica de procesare constă într-o banală instalație de distilare gen alambic similară cu cea pe care o au acasă milioane de țărani ce fac țuică.

Esența acestei afaceri este dată de nivelul de sensibilitate al antreprenorului față de această plantă și de mecanismele intime de construcție a pieței în care trebuie să reușești marea performanță de a vinde 3 l de ulei pe an la 6-7000 euro/l.

De regulă jucătorii pe această piață sunt legați de afaceri de familie care pun în valoare această afacere prin intermediul unei pensiuni agroturistice ce practică și servicii terapeutice.

Ingredientele afacerii tale:

  1. De la ce baza materială pleci în afacerea ta: o casă cu anexe la țară și o mașină personală;
  2. Ce soiuri vei alege: Populații locale de trandafiri sălbatici aromatici;
  3. De câte ha ai nevoie: 2 ha;
  4. Cât te va costa investiția?
Nr crt. Activitatea Caracteristici Valoarea  investiţiei (euro)
Investiţii  obligatorii (5000)
1 Producţie material săditor pentru 2 ha 2000
2 Procesare amenajarea unui spaţiu existent 3000
Investiții recomandate (3500)
3 Servicii terapeutice amenajarea unui spaţiu existent 3500
  1. Care este profitul afacerii tale?
Nr crt Produsul Cantitate pe an/ Gramaj

(g sau ml)

Preţ (lei) Venit brut anual (euro) Profit net lunar (euro)
1 Ulei esential de flori de trandafir 3 l 1 ml 28 19 500 (6000 euro/l) 1000
  1. Argumente de marketing?
Argumente terapeutice
Anti inflamator: uleiul de trandafir poate calma un pacient cu febra mare prin sedarea inflamatiei provocata de febra.

Acesta poate fi, de asemenea, benefic si in alte cazuri de inflamatii cauzate de infectii microbiene, ingestie de lucruri otravitoare, indigestie, deshidratare

Emenagog: aceasta este o alta proprietate benefica a uleiului de trandafir, care stimuleaza secretiile de hormoni care declanseaza menstruatia. Este deosebit de eficient pentru femeile care sufera de menstruatie obstructionata si neregulata. Uleiul ușurează, de asemenea, crampele musculare, oboseala, trateaza greata, si reduce durerile asociate cu menstruatia. Anti deprimant: uleiul de trandafir creste stima de sine, increderea, speranta, puterea mentala, lupta eficient impotriva depresiei si amelioreaza anxietatea. Fiind un anti depresiv, pacientilor care sufera de depresie acuta sau care sunt in curs de reabilitare li se pot administra doze periodice de ulei esential.
Anti spasmodic: uleiul de trandafir amelioreaza eficient spasmele in sistemul respirator, intestine si spasmele musculare la nivelul membrelor. Ajuta de asemenea, la vindecarea convulsiilor, crampelor si holerei spasmodice. Anti septic: acesta este probabil cel mai aromat si maiestuos mod pentru a trata ranile si a le proteja de infectii – tratarea lor cu uleiul de trandafir.

Afrodisiac: Nu mai este nevoie sa explicăm aceasta proprietate a uleiului de trandafir!

Anti viral: in loc de vaccinare impotriva tuturor virusurilor, mai bine utilizati un anti viral, care se comporta ca un scut impotriva oricarui virus care apare. Un bun exemplu: uleiul esential de trandafir, care protejeaza impotriva infectiilor virale.
 Hemostatic: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de hemoragie (sangerare externa sau interna), dupa o leziune sau o interventie chirurgicala. Uleiul grabeste coagularea sangelui si opreste sangerarea, salvand viata pacientilor. Astringent: aceasta proprietate a uleiului de trandafir are multe beneficii. Ea intareste gingiile, radacinile firelor de par, ofera fermitate si protectie pielii, muschilor, vaselor de sange, si mai presus de toate, ajuta la stoparea fluxului de sange de la rani si taieturi prin contractarea vaselor de sange,vindecand de asemenea si anumite tipuri de diaree.
Bactericid: uleiul de trandafir poate fi utilizat pentru a trata febra tifoida, diareea, holera, intoxicatia alimentara si a altor boli care sunt cauzate de bacterii.

Mai mult, se pot vindeca infectiile bacteriene interne in colon, stomac, intestine si ale tractului urinar, precum si infectii externe de piele, urechi, ochi si alte rani.

Colagog: o alta proprietate terapeutica benefica este efectul colagog care promoveaza fluxul bilei din vezica biliara si ajuta la reglarea nivelului de acid in stomac, precum si in sange, astfel pastrand in conditii de siguranta anumite probleme cum ar fi aciditatea si acidoza. Cicatrizant: aceasta proprietate a uleiului esential de trandafir poate fi de mare interes pentru persoanele carora le pasa foarte mult de aspectul lor fizic. Uleiul face ca cicatricile, urmele de furuncule, acnee si variola sa se estompeze. Este inclus desigur si decolorarea vergeturilor si cicatricelor cauzate de o operatie. Depurativ: uleiul de trandafir curata sangele, ajutand la indepartarea si neutralizarea toxinelor. Sistemul nervos (nervin): uleiul de trandafir actioneaza ca un tonic pentru nervi. Le da puterea sa suporte socuri si sa va protejeze de afectiunile rezultate din cauza varstei, leziunilor, etc.
Hepatic: inseamna ca este pur si simplu bun pentru sanatatea ficatului. Il pastreaza puternic, functioneaza in mod corespunzator si il protejeaza de infectii. Uterin: uleiul de trandafir poate avea grija de multe probleme feminine, cum ar fi scurgeri, tumori, sangerari, menstruatii neregulate etc. Acesta purifica uterul si-l pastreaza intr-o stare de functionare corespunzatoare. Laxativ: Uleiul de trandafir poate servi ca laxativ inofensiv si eficient, cu un miros placut si fara nici un efect secundar advers.

O certificare ecologică este recomandată pentru acest tip de produs terapeutic ajutând la crearea și consolidarea unei legături fidele cu consumatorii.

  1. În cât timp iți vei recupera investiția: 6 luni
  1. Unde vei vinde: Vânzare directă pe unul sau mai multe canale gen vânzare în fermă, loc de muncă sau la domiciliu;
  2. În cât timp iți vei forma propria clientelă fidelă: 8 luni;
  3. Cum iți vei menține clientela: Investind o zi pe săptămână în brandul familiei tale;

Iți place ideea?

Treci la nivelul următor, venind alături de noi  la Școala Țărănească pentru proiecția planului afacerii tale!

Avram Fițiu,    http://www.avramfitiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here