Tinerii din stradă, tricolorul și pământul românilor

0
3423
views
Sursă: realitatea.net

Se întâmplă fapte unice în acești ani de democrație originală.

O manifestație de zeci de mii de oameni mare parte tineri, care își asumă tricolorul ca mesaj politic, nu s-a mai văzut.

Lăsând la o parte asemănarea pur întâmplătoare cu alte experimente sociale realizate în jurul țării noastre (imn, tricolor, mesaje programate dinamic, lasere, coordonare hab-uri de facebook și noduri de rețea internet) cum ar spune gurile rele, fenomenul este impresionant.

Ca votant conservator de dreapta am evident toate motivele să fiu mulțumit până astăzi, zi în care o mare unitate a românilor tineri s-a realizat după mulți ani de dezbinare.

Sigur, fenomenul a creat clivaje societale enorme între tineri și vârstnici, între tineri corporatiști și tineri noncorporatiști, între susținători de multinaționale și susținători de capital românesc, între dreapta și stânga și asta nu este bine într-o țară înconjurată de posibile înțelegeri externe peste capul nostru.

Aș putea dormi liniștit după aceste proteste la care am participat și eu, dacă în zilele următoare în programarea evenimentelor ar putea să apară următoarele mesaje politice fundamentale ale acestor tineri extraordinari:

 • Inițierea unui moratoriu pentru suspendarea legii 17/2014 de vânzare a pământului către străini!
 • Inițierea unei legi de stopare a vânzarii pământului către străini similar cu cele de afară (Franța Germania etc…)!
 • Modificarea legii vănătorii prin care se legiferează înstrăinarea resurselor pădurilor și subsolului prin uciderea câinilor oierilor și alungarea aestora din munți!
 • Modificarea legii pajiștilor prin care se legiferează înstrăinarea a milioane de ha pentru investiții verzi!
 • Modificarea codului silvic pentru stoparea jafului din păduri!
 • Stoparea concesiunilor către străini a cursurilor de apă pentru investiții verzi!
 • Stoparea concesiunilor către străini a pământurilor și metalelor rare!
 • Stoparea concesiunilor către străini a terenurilor agricole pentru gaze de șist!
 • Stoparea experimentelor biotehnologice și biopiraterice în agricultura românească!
 • Stoparea importului de alimente străine chimizate și stimularea producției de alimente românești
 • Salvarea fermei familiale țărănești!

Cred că acești tineri frumoși ar putea crea o Românie mai frumoasă prin puterea lor proprie fără să mai depindă de o agendă economică străină.

Dacă însă, în acest experiment social interesant nu vor apărea aceste mesaje, atunci votantul de dreapta care sunt, susținător pe față a tinerilor din stradă voi avea nevoie de o analiză foarte dură cu mine însumi.

Mă voi întreba temeinic dacă acest experiment social nu servește cumva pentru :

 • Reșaparea fracției progresiste marxiste din PNL și relansarea acestuia?
 • Înlocuirea clasei politice actuale corupte cu noi partide progresiste neomarxiste europeniste, apărute din acest fenomen al străzii vezi cazul USR?
 • Recuperarea acestor proteste de partide gen USR cu agenda străină complicată?

Nici nu vreau să mă gândesc coșmar de groază pentru că într-un astfel de vis s-ar putea să regret hoții și corupții din PSD, eu votant de dreapta.

Ca să poată trăi in România, tinerii din stradă au nevoie de recuperarea de la străini a acestor resurse fundamentale, înstrăinate de această clasă politică coruptă și trădătoare altfel vor trăi într-o colonie românească muncind la multinaționale ca scavi moderni, aruncați afară după 10 ani de exploatare sălbatică.

Ce spuneți dragi tineri, o parte dintre voi studenții mei?

Avram Fițiu, http://www.avramfitiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here