Din farmacia țărănească: Leacuri sau alicamente pentru slăbit din fructe de soc

0
663
views
Sursă:România-actualități.ro

Problema creșterii în greutate devine frecventă în această lume cu un ritm de viață din ce în ce mai rapid, în care mulți dintre noi nu mai suntem atenți la cantitatea și calitatea alimentelor consumate.

S-au încercat o sumedenie de variante de slăbit de mulți dintre români dar după o vreme lumea se lasă de tratament din varii motive.

În această publicație vom prezenta periodic o filozofie mai pragmatică de a utiliza plantele medicinale din jurul nostru, în viața de zi cu zi, fără să ne afecteze obiceiurile cotidiene rezolvând în același timp problemele medicale pe care începem să le resimțim.

Astfel, dacă vorbim de farmacie țărănească principiul de bază pe care vi-l propunem este legat de paradigma aliment/medicament. Plecăm de la ipoteza istorică propusă de Hipocrate și anume ca alimentul nostru de toate zilele să devină medicamentul nostru.

În termeni agronomici o astfel de paradigmă se traduce printr-un cuvânt sau expresie numită alicament sau aliment funcțional.

Vom folosi de astăzi înainte cuvântul alicament mai ușor de reținut de către public.

Filosofia noastră are la baza „Paradoxul Franțuzesc” sau „French Paradox” cum îi spun englezii, adică acel obicei în care bem toată viața unul sau două pahare de vin pe zi, ca să putem trăi sănătoși până la adânci bătrâneți. Personal am trăit paradoxul franțuzesc doi ani de zile între 1993 și 1994 pe o insulă în Canalul Mânecii și m-am simțit foarte bine din punct de vedere al sănătății.

Principiul de bază al acestui alicament, constă în realizarea unei tincturi pe bază de vin și fructe de soc care să taie pofta de mâncare. Față de alte filosofii de slăbit această abordare a tăierii poftei de mâncare a dat cele mai bune rezultate în întreaga lume:

Realizarea alicamentului pentru slăbit din fructe de soc:

Se pune într-un recipient de 10 l un vin alb sau roșu din soiuri nobile si 10 pahare medii de suc de soc, după care se lasă la macerat 14-21 de zile. Se va consuma apoi zilnic unul sau doua pahare în funcție de nivelul de acceptabilitate al organismului fiecăruia.

În același timp acest alicament intervine terapeutic și în alte afecțiuni precum, gripa, guturaiul, constipație, colită de putrefacție, herpes, îmbunătățirea vederii nocturne, psoriazis, alergie cutanată, sclerodermie, boli de piele rezistente la tratamentele clasice sau ca adjuvant în tratarea bolilor oculare, adjuvant în tratarea tumorilor maligne și benigne, respectiv adjuvant în tratamentul infecției cu Hiv.

Reacții adverse

Fructele de soc au efect terapeutic puternic, fiind mai degrabă medicament decât aliment. Pot crea în doze prea mari reacții adverse: vomă, arsuri la stomac, inflamarea gâtului, dificultăți în respirație.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți vedea într-un articol din Formula AS, http://www.formula-as.ro/2004/636/medicina-naturista-25/socul-si-fructele-lui-5412

Avram Fițiu, http://www.avramfitiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here