Despre Sorosiști, Ciolosiști, Trumpiști, Putiniști și Corectitudinea politică în România zilelor noastre

0
943
views

Dragi cititori!

Circulă pe internet tot felul de postări legate de băieții lui Soroș din România. Pe unele le-am distribuit și eu. Evident că aceste postări sunt construite temeinic de către oameni de meserie cu scop de informare corectă sau de diversiune.

Pentru a clarifica acest subiect aș vrea să vă spun și punctul meu de vedere pe acest subiect:

 • Cred și am dovezi că rețeaua Soroș din întreaga lume (și nu numai) acționează în numele corectitudinii politice cu scopuri precise rezultate din filosofia școlii de la Frankfurt (ideologie comunist progresistă contruită de Marx și Freud).
  Aceste scopuri vizează construirea unei noi societăți, un fel de mix între capitalism (libertinism în loc de liberalism) și comunism (minorități în loc de proletari) translatând o ideologie comunistă progresistă din economie în zona culturală.
  Se dorește construcția unei societăți egalitariste (vezi experimentul sociopolitic eșuat din țările scandinave) în care echilibrul social s-ar putea realiza eliminând diferențele dintre oameni utilizând un limbaj corect politic ca terminologie (afroamericani și nu negri, romi și nu țigani, LGBT și nu homosexuali și lesbiene, mixare genetică rasială între albi și negrii în UE vezi cazul Franței etc…). O societate comunist progresistă precum chibuturile din Israel (vezi literatura specifică precum Le cite du soleil, etc…).
 • România nu a scapat de acest experiment social progresist care este jucat politic în toată Europa (Podemos în Spania, Zorii aurii în Grecia, Pegida în Germania, USR în România).
  În România experimentul început în 1990 capătă alte valențe astăzi prin activarea rețelei sub forma USR (mix antisistem și progresism) în care sunt amestecați oameni cu agendă precisă cu oameni de bună credință care au căzut în capcana ideologiei antisistem construită pe fundamentul teoriei critice.
  Ceea ce este grav în această ecuație este faptul că se asociază cu această rețea în scop diversionist numele fostului premier Dacian Cioloș pe care îl cunosc suficient de bine încât să afirm cu tărie că asistăm la o făcătură de laborator profesional.
  Se marșează pe bună dreptate pe o listă de activiști progresiști Soroș din guvernul său. Să nu uităm însă faptul că acest guvern îi este impus în mare parte de către PSD, PNL și UDMR fără de care nu putea fi numit.
  Dacian Cioloș a venit să limiteze distrugerile acestei țări și să creeze un făgaș al speranței pentru viitorul copiilor noștrii. Lucrează în schimb cu materialul clientului (Pruna, Pralong la președinție, etc…) și de aici apar multe inadvertențe în decizia politică.
  A trebuit să joace pe sârmă ca să mențină această țară în echilibru geostrategic și economic. I-a dezamăgit pe mulți chiar și pe mine dar într-un an mai mult nu se poate spera și trebuie să fim realiști.
  El a fost în acest an un dezinfectant și tampon pe rană și nimic mai mult.
  Avem același sistem de valori dar îi cer pe această cale să facă un pic de curățenie ideologică trimițând acest progresism din jurul lui la groapa istoriei dacă va continua pe acest post după 11 decembrie.
 • Se lansează în mod deliberat o idee insidioasă în acest context fragil de securitate. Vorbesc de asocierea lui Trump cu Putin și riscurile aferente de securitate pentru România. Este evident pentru toți că securitatea României poate depinde doar de parteneriatul cu NATO și SUA. Asta nu înseamnă că România nu are nevoie rapidă de o refacere a capacităților militare precum Polonia construind un parteneriat obligatoriu cu aceasta pe plaiul Munților Carpați (pe modelul agromilitar al Redutei Elvețiene).De aici și ipoteza falsă că cine este pro Trump este pro Putin. Trump se bate pentru măreția unei Americi în care 8 ani de guvernare democrata au răsturnat întreg sistemul de valori pe care a fost clădită America de către părinții fondatori. Mă refer la familie ca nucleu fondator al societății din punct de vedere social, cultural, economic și identitar. A fost atacată familia fundament al clasei mijlocii din America de către guvernarea democrat progresistă.
 • Pe de altă parte este evident pentru toată lumea că Maica Rusie profită de această situație, dezechilibrând țările din vecinătatea apropiată pe fondul sensibilității ortodoxe. Este un joc de șah iar eu provin dintr-o familie de mari șahiști, asta înseamnă că trebuie să fim capabili de o proiecție anticipată ca să înțelegem cine ne sunt prietenii și dușmanii. Niciodată în istorie alianțele cu Germania, Austria și Rusia nu au fost în favoarea noastră pierzând de regulă teritorii și suveranitate. Dacă la aceste țări adăugăm și sateliții lor ce înconjoară România cu o culoare roșie înțelegem mai bine cât de fragilă este situația noastră militară de unde nevoia noastră disperată de alianță cu SUA. Alături de o Americă a lui Trump cu care care va trebui să negociem cu Rusia echilibrul geostrategic pentru această zonă, inclusiv povestea Basarabiei. Va trebui să plătim 2 % din PIB pentru aparare de către NATO și chiar mai mult pentru o armată proprie dacă vrem pace.
 • Avram Fițiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here